Derfor virker hypnose!

Hjernen kan være i 3 tilstande:
  • Søvn
  • Hypnose
  • Vågen

Hvad er så en Hypnose tilstand? Kan du huske, da du var meget forelsket og var langt væk i dine egne tanker - du kørte endda i bil eller på cykel - du ser og hører alt omkring dig, men på en underlig sløret måde, mens du i dit indre krystalklart ser en film eller billeder af den du elskede? Det er hypnose tilstand - ingen mystik eller magi. En hypnotisør har bare nogle teknikker og værktøjer til få dig i den tilstand under en behandling.

Kort forklaret - vi har 3 hjerner.

En til reflekser - den ældste del af hjernen. Hvis du sætter en hånd på en varm plade, tænker du ikke "jeg må nok flytte min hånd, inden jeg brænder mig" - Nej du flytter den og du flytter den meget hurtig - uden at tænke over det . (kaldes også den underbeviste hjerne)

En til følelser - kærlighed, frygt og andre følelser ligger her sammen med "at gøre det på rygraden"-funktioner. Når du kører bil, tænker du sjældent på at koble ud, skifte gear og koble ind samtid med at du giver gas - det kommer helt af sig selv, fordi denne del af hjernen hjælper dig og kan huske alt det du har lært/set/oplevet. Du kan også tænke på det at cykle - kan du huske din første tur og hvordan du cykler nu? (kaldes også den ubevidste hjerne)

En til tanker - den yngste del af hjernen. Her ligger den kritiske sans. Hvis du hos købmanden ser et tilbudsskilt, er det denne del af hjernen som sammeligner tilbuddet med den pris du kender. Laver du noget, du kun har prøvet få gange eller noget helt nyt, bruger du også denne del af hjernen - det kan være et svært matematik stykke eller en svær dans som kræver al din opmærksomhed. (klades også den bevidste hjerne)

Når du er i Hypnose tilstand, taler hypnotisøren med dig, mens du befinder dig i den mellemste hjerne - den med følelser. Via den del af hjernen, giver vi dig kontrol med dine muskler, erinderinger og følelser. Derfor kan vi bringe dig tilbage til, da du var 7 år og din håndskrift, vil blive ligesom den gang. Tro det eller ej, men din hjerne kan huske ALT, hvad du har fået indlært - den er bare fantastisk - go home Apple !! 

Prøv selv at tænke tilbage - se for dig første gang du var forelsket eller skulle på ferie i udlandet. Du vil kunne se billeder/film for dig og ikke mindst -  du kan mærke en FØLELSE. Hvilken følelse var det? og hvorfor kan man mærke følelsen. Fordi din hjerne har koblet følelsen sammen med dine erindringer (billeder/film/lyde).

Prøv selv at tænke tilbage igen - se for dig - en kantsten. De fleste vil kunne fremkalde sig et billede af en kansten - ikke fordi de har et specielt billede af en kantsten, men fordi de ved hvordan den ser ud. Det vækker ikke stærke følelser (med mindre du falder over den samme sten 2 gange :)), selvom vi ser masser af dem hver eneste dag. Modsat før, kobler hjernen ikke en følelse til billedet af en kantsten.

Det som en hynotisør gør for at hjælpe dig, eksempelvis med fobi for edderkopper, er blot at finde den erindering, som har fået knyttet angst følelsen til synet af en edderkop og herefter frakobler de to fra hinanden. Ingen magi, ingen mystik - Ahh lidt da :), men masser af logik og godt håndværk.