top of page
Holbæk Hypnose Klinik

Hvad er hypnose?

Viden om hypnose

  • Søvn

  • Hypnose

  • Vågen

Hvad er så en Hypnose tilstand? Kan du huske, da du var meget forelsket og var langt væk i dine egne tanker - du kørte endda i bil eller på cykel - du ser og hører alt omkring dig, men på en underlig sløret måde, mens du i dit indre krystalklart ser en film eller billeder af den du elskede? Det er hypnose tilstand - ingen mystik eller magi. En hypnotisør har bare nogle teknikker og værktøjer til få dig i den tilstand under en behandling.

Kort forklaret - vi har 3 "lag" i vores hjerne.

Derfor virker hypnose

Hjernen kan være i 3 tilstande

Rekflekser

En til reflekser - den ældste del af hjernen. Hvis du sætter en hånd på en varm plade, tænker du ikke "jeg må nok flytte min hånd, inden jeg brænder mig" - Nej du flytter den og du flytter den meget hurtig - uden at tænke over det . (kaldes også den underbeviste hjerne)

Følelser

En til følelser - kærlighed, frygt og andre følelser ligger her sammen med "at gøre det på rygraden"-funktioner. Når du kører bil, tænker du sjældent på at koble ud, skifte gear og koble ind samtid med at du giver gas - det kommer helt af sig selv, fordi denne del af hjernen hjælper dig og kan huske alt det du har lært/set/oplevet. Du kan også tænke på det at cykle - kan du huske din første tur og hvordan du cykler nu? (kaldes også den ubevidste hjerne)

Tanker

En til tanker - den yngste del af hjernen. Her ligger den kritiske sans. Hvis du hos købmanden ser et tilbudsskilt, er det denne del af hjernen som sammeligner tilbuddet med den pris du kender. Laver du noget, du kun har prøvet få gange eller noget helt nyt, bruger du også denne del af hjernen - det kan være et svært matematik stykke eller en svær dans som kræver al din opmærksomhed. (klades også den bevidste hjerne)

Når du er i Hypnose tilstand, taler hypnotisøren med dig, mens du befinder dig i den mellemste hjerne - den med følelser. Via den del af hjernen, giver vi dig kontrol med dine muskler, erinderinger og følelser. Derfor kan vi bringe dig tilbage til, da du var 7 år og din håndskrift, vil blive ligesom den gang. Tro det eller ej, men din hjerne kan huske ALT, hvad du har fået indlært - den er bare fantastisk - go home Apple !! 

Prøv selv at tænke tilbage - se for dig første gang du var forelsket eller skulle på ferie i udlandet. Du vil kunne se billeder/film for dig og ikke mindst -  du kan mærke en FØLELSE. Hvilken følelse var det? og hvorfor kan man mærke følelsen. Fordi din hjerne har koblet følelsen sammen med dine erindringer (billeder/film/lyde).

Prøv selv at tænke tilbage igen - se for dig - en kantsten. De fleste vil kunne fremkalde sig et billede af en kansten - ikke fordi de har et specielt billede af en kantsten, men fordi de ved hvordan den ser ud. Det vækker ikke stærke følelser (med mindre du falder over den samme sten 2 gange :)), selvom vi ser masser af dem hver eneste dag. Modsat før, kobler hjernen ikke en følelse til billedet af en kantsten.

Det som en hynotisør gør for at hjælpe dig, eksempelvis med fobi for edderkopper, er blot at finde den erindering, som har fået knyttet angst følelsen til synet af en edderkop og herefter frakobler de to fra hinanden. Ingen magi, ingen mystik - Ahh lidt da :), men masser af logik og godt håndværk.

Holbæk Hypnose Klinik
Er det riktigt?

Misforståelser om hypnose

Jo - hypnotisøren kan fortælle dig næste uges lotto-tal og flyve under trance!! - NEJ

Jo - hypnotisøren kan lokke din PIN-koder ud af dig og hæve alle dine spare penge!! - NEJ

Jo - hypnotisøren kan lokke din dybeste hemmeligheder ud af dig og give dig superstyrke!! - NEJ

Jo - hypnotisøren kan gøre dig til en tankeløs farlig Zombi ved tryk på en indre knap!! - NEJ

Jo - forestillingerne om hypnose er endeløse - så her nogle SANDHEDER om hypnose:

Under hypnose har du alt "magten". Inden du kommer under hypnose laves en kontrakt/aftale mellem dig og hypnotisøren. Bevæger hypnotisøren ud over den kontrakt sætter den kritiske sans ind, du gør modstand og kommer langsomt ud af hypnosen.

Under hypnose tilstand kan du faktisk, mærke, føle og høre alt hvad der sker omkring dig, selv hypnotisørens dårlige ånde :)

Under hypnosen tænker du faktisk mere eller bedre - for du tænker kun på en ting og har ikke tankemylder som forstyrrer dig.

Under hypnosen, arbejder hypnotisøren med dit sind og tanker. Nogle mener, at vi roder rundt i sindet - Nej, det gør vi ikke. Vi er kun en guide og du foretager selv rejsen til dit indre. Vi kan ikke tvinge dig til at foretage rejsen. Vi hjælper dig blot, så du kan foretage denne rejse på en strukturet måde, for at finde frem til den rigtigte kobling mellem erindring og følelse. Nå rejsen er endt, er det vores opgave, at du kommer sikkert hjem. Det ER dig som gøre arbejdet og fortjener alt ros.

Efter hypnosen, sikrer vi os altid at du er klar i hovedet og du er okey. Hvis du har behov for at snakke om oplevelsen, lytter vi naturligvis på dig - også selvom der er andre som venter utåldmodigt udenfor.

Hypnoseviden

Der er masser af dokumentation om at hypnose virker.
Nogle er bare salgsgas for bøger og selvhypnose kurser, mens andre er - mere troværdige - læs, så kan du jo selv vurdere.

Vil du vide mere?

Mere om Gastric og Hypnose på Facebook - 
https://www.facebook.com/pages/GastricHypnose/371935029549322

En lille forelæsning af Professor Bobby Zachariae - meget god og let forståelig - http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/Paedagogik_Psykologi/Hypnose.htm

En link som fortæller noget om Hypnoses historie
http://da.wikipedia.org/wiki/Hypnose

I tv-showet ’Argh! Det gjorde jeg bare ikk'’ gør deltagerne vilde ting under hypnose. Her en god forklaring på hvordan det kan lade sig gøre:
http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/kan-hypnose-fa-os-til-hvad-som-helst

Gravide lærer hypnose 
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/06/10/131739.htm

Til de mere akademiske som kræver viden - før tro :) 
http://videnskab.dk/krop-sundhed/hypnose-gor-det-lettere-multitaske

Colanarkomaner vil afvænnes med hypnose
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/02/21/231153.htm

Hypnose skal afhjælpe sceneskræk
http://www.dr.dk/DR1/Skjulte_stjerner/Artikler/hypnose-skal-afhjaelpe-sceneskraek.htm

Hypnose hjælper hjerneskadede
http://www.dr.dk/sundhed/Behandling/alternativbehandling/2008/091321.htm

Operation uden bedøvelse 
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/06/11/104433.htm

Hypnose virker på vægten - men ikke alene - Nej der skal noget Motion til!!
http://www.dr.dk/DR1/kontant/Slanketema/Artikler/20061002141127.htm

Heeelt ind i sindet!! 
http://www.dr.dk/sundhed/Behandling/alternativbehandling/2010/0312111731.htm

bottom of page